ÇED Raporu Hazırlama ve PTD Hazırlama

Çevre Sektöründe Hizmetlerimizden Şirketimizin Ana Çalışma Birimlerinden Olan Çevresel Etki Değerlendirme ve İzleme Biriminde ÇED, Proje Tanıtım Dosyaları, ÇED sonrası (inşaat ve işletme aşamalarında) İzleme, Çevre Yönetim Planlarının Hazırlanması, Hava Kirleticilerinin Atmosferik Dağılım Modellemeleri, Gürültü Modellemeleri, Akustik Rapor Hazırlanması, Vb. Konular Üzerine Çalışmalar Yapılmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED Raporları’nın ve Proje Tanıtım Dosyaları’nın Hazırlanması İçin, Şirketlere Yeterlik Belgesi Vermekte Olup, Şirketimizi de Bakanlık Tarafından “ÇED Raporu Hazırlamaya Yetkili” Olduğunu Belirtir “YETERLİK BELGESİ” Verilmiştir.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)

ÇED; Gerçekleştirilmesi Planlanan Projelerin Çevreye Olabilecek Olumlu ve Olumsuz Etkilerinin Belirlenmesinde, Olumsuz Yöndeki Etkilerin Önlenmesi ya da Çevreye Zarar Vermeyecek Ölçüde En Aza İndirilmesi İçin Alınacak Önlemlerin, Seçilen Yer İle Teknoloji Alternatiflerinin Belirlenerek Değerlendirilmesinde ve Projelerin Uygulanmasının İzlenmesi ve Kontrolünde Sürdürülecek Çalışmalardır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (EK-1) Süreci:

Gerçekleştirilmesi Planlanan Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesinin Yapılması İçin; Başvuru, İnşaat Öncesi, İnşaat, İşletme ve İşletme Sonrası Çalışmaları Kapsayan Süreçtir.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı:

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu Hakkında Komisyon Tarafından Yapılan Değerlendirmeler Dikkatte Alınarak, Projenin Çevre Üzerinde ki Muhtemel Olumsuz Etkilerinin, Alınacak Önlemler Sonucu İlgili Mevzuat ve Bilimsel Esaslara Göre Kabul Edilebilir Düzeylerde Olduğunun Belirlenmesi Üzerine Projenin Gerçekleşmesinde Çevre Açısından Sakınca Görülmediğini Belirten Bakanlık Kararıdır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumsuz Kararı:

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu Hakkında Komisyonca Yapılan Değerlendirmeler Dikkatte Alınarak, Projenin Çevre Üzerinde ki Muhtemel Olumsuz Etkileri Nedeniyle Gerçekleştirilmesinde Çevre Açısından Sakınca Görüldüğünü Belirten Bakanlık Kararıdır.

Proje Tanıtım Dosyası (PTD)

Seçme Eleme Kriterlerine Tabi Projelere (Ek-2) Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanmasının Gerekli Olup Olmadığının Belirlenmesi Amacıyla Hazırlanan Dosyadır.

Çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir kararı:

Seçme Eleme Kriterlerine Tabi Projeler hakkında yapılan değerlendirmeler dikkate alınarak, projenin çevre üzerindeki muhtemel olumsuz etkilerinin, alınacak önlemler sonucu ilgili mevzuat ve bilimsel esaslara göre kabul edilebilir düzeylerde olduğunun belirlenmesi üzerine projenin gerçekleşmesinde çevre açısından sakınca görülmediğini belirten Bakanlık kararıdır.

Çevresel etki değerlendirmesi gereklidir kararı:

Seçme Eleme Kriterlerine Tabi Projelerin çevresel etkilerinin incelenerek, çevresel etkilerinin daha detaylı incelenmesi amacıyla Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu hazırlanmasının gerektiğini belirten Bakanlık kararıdır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Kapsam Dışı Kararı

Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi Veya Seçme-Eleme Kriterleri Uygulanacak Projeler Listesinde Yer Almayan Projeler;

Seçme-Eleme Kriterleri Uygulanacak Projeler Listesinde Sınır Değerin Altında Kalan Projeler;
İçin Alınan Yetkili Mercii Kararıdır.


Ayrıntılı Bilgi İçin Firmamıza Ulaşabilirsiniz.